bioGO-logo

Bio-Circle Liquid

Att värna om sina anställdas hälsa och ta ansvar för miljön är idag högprioriterade områden – inte minst inom industrin. Allt talar för att utvecklingen fortsätter i denna riktning. Vi på BioGo är därför stolta över att nu kunna erbjuda det miljö-vänliga, effektiva och ekonomiska rengöringssystemet Bio-Circle™ i vårt sortiment.


Bio-Circle bygger på en uppvärmd vattenbaserad vätska,
Bio-Circle L (Liquid), som innehåller en naturlig bakteriekultur.
Bakterierna äter helt enkelt upp oljan som omvandlas till harmlöst vatten och koldioxid! Systemet har kapacitet att ta hand om allt från oljor, fetter och kylmedel till rostskyddsprodukter, övriga föroreningar och partikelsmuts. Den revolutionerande tekniken med miljövänliga bakterier har utnyttjats i årtionden, bland annat vid oljeläckage till havs, och har nu tagit steget in i industrin.

 

Snäll mot människor och miljö
Bio-Circle L innehåller inga giftiga ämnen och är oskadlig för människor och natur. Den är ph-neutral och irriterar inte huden vid hudkontakt. Man kan faktiskt säga att vätskan i princip är lika harmlös mot kroppen som vanligt vatten. Lukten? Ja, den kan närmast beskrivas som en angenäm doft av äpple!

Inga säkerhetsrisker
– inga krångliga regelverk
Eftersom Bio-Circle L inte är brandfarlig eller giftig behöver man inte heller följa de säkerhetsföreskrifter som följer med sådana ämnen. Du kan i princip ställa rengöringssystemet var du vill och du behöver inte tänka på att installera ventilation eller annan skyddsapparatur. Supereffektiv med konstant hög tvättkraft Bio-Circle bevisar att miljövänliga metoder faktiskt kan vara effektivare än de traditionella! Glöm kladdiga produkter som stannar kvar i vätskan, försämrar resultatet och lämnar oljerester på delarna. Bio-Circle L renar sig själv och bibehåller samma höga tvättkapacitet genom hela servicetiden. Den ger också ett bättre resultat på oorganisk smuts som salter, damm och järnfilspån. Bio-Circle L innehåller ett korrosionsskydd som förlänger livslängden på delarna vid varje tvätt. Hållbarheten är fyra gånger så lång på Bio-Circle L jämfört med lösningsmedel och kräver därmed färre påfyllningar – enklare och mer ekonomiskt.

Enkelt system – sköter sig själv
Bakterierna kräver ingen särskild omvårdnad. Med hjälp av en inbyggd syrepump får de det syre de behöver för att föröka sig och en temperaturhållare i maskinen ser till att vätskan håller 41 grader – den temperatur där bakterierna är som mest aktiva. Ett filtersystem sållar bort de större partiklarna och ökar därmed effektiviteten ytterligare.

Stort användningsområde
Bio-Circle finns redan nu representerad inom nästan alla typer av industrier: Plast- och metallindustrin, bil- och flygindustrin, skogsindustrin, matindustrin, bygg- och transportindustrin samt läkemedelsindustrin.

 

Fördelarna med Bio-Circle:

  • Minimal deponi av olja eller fetter, Bio-Circle vätskorna innehåller micro-organismer som "äter" olja och fetter
  • Maskinen behöver inget utsug, därmed går den att få på hjul och är då möjlig att flytta runt i lokalen.
  • Innehåller inga lösningsmedel och är där med inte märkningspliktig men ändå har den samma eller bättre rengörningsförmåga än lösningsmedel
  • Ergonomiska, användarvänlig design, säkert/bra för anställda och miljön
  • Stabil, robust enhet tillverkad av syntetiskt material (PE), ingen risk för korrosion
  • Trippelt filtersystem: grovfilter, finfilter, magnet
  • Särskilt servicevänlig - kontrollboxen innehåller hela styr-och pumpsystemet och kan enkelt och snabbt bytas ut i händelse av ett fel. Är dessutom el-stänkskyddad
  • Tanken är dubbelväggad vilket fungerar som isolering. Värmeförlusten reduceras kraftigt

Läs mer om våra maskiner här

För mer information e-posta till info@biogo.nu eller ring 0700009226.

Bio-circle L-star

CB-100

tidsbokning av demonstration

  • Fyll i förslag på datum, annars återkommer vi med förlag.